Dag 4 en dag 5
Goodmorning everbody!
Nog even een verhaaltje voordat ik begin aan de terugreis.
Woensdag zijn meester Joey, juf Benice en ik naar het natuur historisch museum geweest. Het was een heel mooi museum, helemaal vol met platen, dieren en geschiedenisverhalen.
Daarna zijn we naar een heel groot (en duur!) warenhuis geweest. Een warenhuis is een grote winkel waar je alles kunt kopen, zoals de V&D in Nederland. Alles was er ontzettend duur, een reep chocola kost daar al 4,95 pond, dat is meer dan €6,-! Ik durfde dus niks aan te raken in die winkel... Ook zijn we naar een gigantische speelgoedwinkel geweest, van wel 5 verdiepingen. Voor ieder soort speelgoed een aparte verdieping, we keken onze ogen uit.
Omdat het zo'n lekker weer was, zijn we in het gras gaan liggen voor de kerk waar prins William en prinses Kate een tijdje geleden getrouwd zijn. We waren toch wel nieuwsgierig naar hoe het er van binnen uit zou zien in die kerk, dus kochten we een kaartje. Het was er ontzettend mooi (en lekker koel!) dus we hebben de hele kerk bekeken. Alle koningen, koninginnen, prinsen, prinsessen en andere belangrijk koninklijk volk die ooit in Engeland woonden liggen begraven in deze kerk.
Vrijdag zijn we 's morgens op zoek geweest bij de Carpenters Primary School. De directeur van de school kwam naar ons toe, en toen hij mij een hand gaf zei hij: ''Hallo! Ik heet Jan, en jij?'' Ik schrok toch even, want je verwacht niet dat een Nederlandse meneer directeur is van een Engelse basisschool. We kregen een rondleiding door de school. Ook op deze school zaten veel kinderen met een donkere huidskleur en andere geloven en culturen. We mochten helaas geen foto's maken...
Ik mocht een les geven aan kinderen van 6 jaar oud. Omdat de leerlingen bezig waren met het thema ''You are what you eat!'' (Je bent wat je eet!), heb ik een les gegeven over typisch Nederlands eten. Ik had voor de kinderen peperkoek, speculaas, dropjes, stroopwafels en hagelslag meegenomen. Dekinderen vonden het heel leuk, alleen de dropjes vonden ze erg vies. Daarna heb ik nog met kinderen van 10 jaar oud gepraat over de natuur en het klimaat in Nederland. Het was erg bijzonder.
Na het bezoek aan de school zijnwe met directeur Jan naar het Olymisch stadion gelopen.Dit stadion is speciaal gebouwd voor de Olymische spelen van deze zomer. Het was erg indrukwekkend om te zien. De leerlingen van de Carpenters Primary School waren de eerste kinderen die het Olymisch sportpark mochten bezoeken. Ze hebben zelfs een aantal sportmensen kunnen ontmoeten.
Zo, nu moet ik snel mijn laptop inpakken. Het is hier nu half 8, bij jullie half 9. We moeten ongeveer 8 uur reizen.... Daar gaan we dan!
Heel veel groetjes (voor de laatste keer vanuit Newham, Engeland!)
Juf Anniek